Laura Van Roye  
 
Diëtiste - Diabeteseducator
GSM - 0472 76 97 71
 
 

Graag had ik mij even aan u voorgesteld.

 

Ik ben diëtiste en diabeteseducator, erkend door het Riziv, en maak deel uit van het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Brugge-Oostende-Houtland. In juni 2009 studeerde ik af als professionele bachelor in de Voedings- en dieetkunde aan de Katholieke Hogeschool Brugge Oostende.

Aangezien de preventie voor welvaartsziektes zoals obesitas, diabetes, hart- en vaataandoeningen, kanker,… steeds belangrijker wordt en de sleutel tot een gezonde levensstijl ligt in gedragsverandering; heb ik mij na mijn studies tot diëtiste verder geschoold tot Master in de gezondheidsvoorlichting -en bevordering aan de Universiteit Gent waarvan ik in juni 2011 ben afgestudeerd.

In juni 2012 haalde ik mijn diploma als diabeteseducator aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Diabetes is een chronische aandoening die niet meer weg te denken is uit onze maatschappij en waarvan een goede behandeling uitermate belangrijk is om een goede levenskwaliteit te blijven behouden en complicaties te voorkomen, verbeteren of te stabiliseren.

In oktober 2011 startte ik mijn zelfstandige praktijk op in Sint-Michiels waar ik mensen begeleid en coach om een gezondere levensstijl aan te nemen. Het is vooral belangrijk om op eigen tempo tot een gezond eet – en leefpatroon te komen waar men zich in kan terugvinden. Via crashdiëten ziet u snel uw gewicht dalen, maar bij stopzetting van het dieet komen bij velen de verloren kilo’s -en soms meer dan dat- er al snel opnieuw bij (=jojo-effect). Voor dergelijke diëten kunt u bij mij dan ook niet terecht.
Het doel is om in een voor u gezond en haalbaar tempo tot een blijvend gewichtsverlies te komen en daarbij uw gedrag te veranderen naar een gezonde levensstijl, waarin ook plaats is om eens te genieten.

 

logo Laura Van Roye
Jachtveldstraat 6
8200 Sint-Michiels (Brugge)
GSM - 0472 76 97 71
mailadres

 

foto van Laura Van Roye - dietiste diabeteseducator