Laura Van Roye  
 
Diëtiste - Diabeteseducator
GSM - 0472 76 97 71
 
 

BEHANDELINGEN

 

Voedingsadvies

 

Dieetbegeleiding

 

Voordrachten

Voor het geven van voordrachten, infosessies, kooklessen kunt u mij steeds contacteren.

 

logo Laura Van Roye
Jachtveldstraat 6
8200 Sint-Michiels (Brugge)
GSM - 0472 76 97 71
mailadres

 

Verloop consultaties

Tijdens de eerste consultatie wordt een voedingsanamnese afgenomen.
Een voedingsanamnese gaat uw huidig voedingspatroon na. Aan de hand van de anamnese stel ik een voedings- of dieetadvies op.
Aangezien u bij mij een nieuw voedingspatroon wilt aannemen, beslist u aan de hand van mijn adviezen wat u eerst in uw voedingspatroon wilt aanpakken. Het doel is dat u uw gedrag aanpast en dit kan niet van vandaag op morgen, maar moet geleidelijk aan gebeuren zodat het voor u haalbaar is.
Stap voor stap worden de adviezen dus toegepast op uw tempo.

Elke volgende consultatie overlopen we de evolutie die u maakt alsook de moeilijkheden die u ondervindt. Gaandeweg passen we zo uw voedingspatroon aan. Daarnaast krijgt u ook uitleg en tips rond uw voedingspatroon of gericht op uw dieet.
Daar het soms moeilijk is om uit te maken waar u bij een verpakking aandacht aan moet besteden en wat de informatie betekent, leer ik u ook verpakkingen lezen zodat u tijdens het winkelen weet waarop u moet letten.

Bij elke consultatie wordt u ook gewogen om uw gewichtevolutie op te volgen. Daarnaast voer ik bij elke consultatie ook een BIA-meting uit. Deze meting gaat na wat uw spier -en vetpercentage zijn. Op deze manier kan ik opvolgen hoe deze verhouding evolueert.
Het is belangrijk dat uw vetpercentage afneemt en uw spierpercentage ofwel stijgt door beweging, maar zeker niet afneemt. Indien dit laatste het geval zou zijn moeten we nagaan hoe dit komt en uw voedingspatroon of dieet aanpassen.

Tot slot wordt bij elke consultatie ook tijd gemaakt om te overlopen welke feestgelegenheden op uw agenda staan zoals verjaardagen, feestdagen, etentjes,.... 
Indien uzelf feestelijkheden bij u thuis heeft en graag een lekkere maaltijd wilt klaarmaken, kan u recepten meebrengen. We overlopen dan samen wat goed is en wat minder goed. Ik pas dan het recept ook aan zodat u ook van uw feestmaaltijd kunt genieten.